Her er min spill anmeldelse

 

Det er mange sloss spill der ute. Men ingen er som Toribash.

Toribash er som alle andre sloss spill, det handler om og slåss, men Toribash har gjort noe helt unikt.  I dette spillet er det ikke en knapp for spark, slag osv. I dette spillet må man faktisk forandre de forskjellige leddene selv. Hvis man vil ha et vanlig spark kan man først bøye kneet og så strekke det ut igjen.  Dette høres kanskje avansert ut, men det er faktisk ikke så vanskelig når man først har lært det grunnleggende.

Spillet har ingen kampanjemodus men der er en freeplay modus der man kan slåss mot en øvingsdukke også kalt UKE(datamaskinen, også kalt NPC) som ikke gjør noe mot deg enn å stå stille, som er utrolig bra vis man vil øve seg på ulike teknikker. Man kan også ta en utfordring som heter: Challenge UKE, som er akkurat som jeg nevnte over, bare at UKE slåss tilbake. Det er også en instruksjon som følger med spillet, men den syns jeg er ganske sløv. Der får man bare vist ulike kombinasjoner, og lite om hvordan man spiller spillet. Det syns jeg er ganske dårlig, selv om det fins flere tutorials på nettet. Så er det onlinemodusen.

Onlinemodusen syns jeg gir et stort pluss. Som de fleste spill, så er det et rankingsystem men i dette spillet er ranking systemet basert på ordentlige kampsport belter som, blå, gull, brun, grønn og svart (som er det høyeste man kan få). Det er noe av det som minner på at det er et vanlig sloss spill, men det er noen ulemper med det. Det er ganske vanskelig å vite hvor mye XP (ferdighets poeng) som trengs for å ranke opp, siden det ikke viser noe måler for det, men ellers er det ganske greit å følge med. Når det gjelder å spille mot andre, er det utrolig gøy, Man kan enten spille for alvor i turneringer, eller man kan loade en mod (kommer mer inn på det seinere) og bare ha det artig. Når det gjelder å finne servere er det ganske så irriterende, man kan filtrere mellom åpne eller private servere men det er en større utfordring og finne servere en det egentlig trenger og være, men at man kan lage sine egne servere er et pluss. Selv om online er gøy så blir det også kjedelig etter hvert, men det kan forhindres vis man har en venn som spiller. Jeg kan ærlig si at mesteparten av tiden jeg har spilt på Toribash, er med en venn. Hvis man spiller med en venn er det bare å loade en mod og spille med latterkrampe.

Ekstra:
Det følger også med en mod creator og en flame creator (som er spor etter hvert slag) og script som lar deg lagre dine åpninger.
Oppsummering:
Spillet er utrolig bra lagd og har den unike gameplayet som ikke er så kjent. Er ikke stort av gamemods men siden man kan loade en custom mod så er det ingen problem med variasjoner. Online modusen er artig og utfordrende og med turneringer kan du føle at du er en spiller i en høy liga, selv om du spiler med mange andre nybegynnere. Torishop gjør det også mulig å kjøpe nye ting til sin egen Tori, i tillegg til en logo på bakken. Siden spillet blir ofte oppdatert så fortsetter det å komme nye ting som gjør spillet bedre. Spilling med venner er det beste, og er med til å gi Toribash 8 av 10 mulige poeng.    

Skrevet av Lars Jakob

 

 

 

 

 

 

Om meg

bilder

toribash anmeldelse

Linker