ANALYSE

 

Skuespiller

Rollefigur

Dominic Purcell

Lincoln Burrows

Wentworth Miller

Michael Scofield

William Fichtner

Alexander Mahone

Amaury Nolasco

Fernando Sucre

Marshall Allman

Lincoln «LJ» Burrows, Jr.

Sarah Wayne Callies

Dr. Sara Tancredi

Robert Knepper

Theodore «T-Bag» Bagwell

Chris Vance

James Whistler

Jodi Lyn O'Keefe

Gretchen Morgan

 

TITTEL:  Prison Break
SJANGER:  
Spenning, Thriller og Drama
SKAPER:  Paul Scheuring

 SESONGER:  4
 EPISODER PR.SESONG: 
22 (sesong 3 har 13.)
 EPISODER:  
81
 LENGDE PR EPISODE:  
43 min
 PREMIERE:  
29.august 2005
PRISON BREAK

 

Handling
Serien handler om en mann som heter Michael Scofield han er et geni og jobber som ingeniør. Broren hans Lincoln Burrows er uskyldig dømt for mord. I begynnelsen av episodene, er det kun Michael som vet at han er uskyldig, men fler og fler tror på det etter hvert. Michael lager en plan får å få broren hans ut. På kroppen hans har han tatt en tatovering som dekker hele overkroppen hans. Den tatoveringen er et kart over fengslet broren sitter i. Hver minste detalj har han på kroppen. Det Michael gjør får å komme seg inn i fengslet, er at han begår et væpnet bankran og han lykkes.


Sesong 1 handler om at Michael får seg inn i fengslet og begynner og planlegge rømningen, han og Lincholn får seg ut, men det er også noen andre fra fengslet, som har hengt seg på rømningen.  Sara, sykesøsteren i fengslet hjalp dem med rømningen.


Sesong 2 begynner med at Michael og resten av rømnings gjenge starter flukten mot Panama som var planen til Michael fra start av, tatoveringen hjelper han med det også. Sara Tencredi, hun som hjalp dem ut av fengslet, er blitt tatt for å ha hjulpet dem til å rømme. Det fører til at hun begynner med gruppeterapi for folk som er rusavhengig igjen, og der møter hun en mann fra «The Company» som skal prøve å finne ut hvor Michael og Lincholn er, med hjelp fra henne. Etter noen dager på rømmen, tar Michael kontakt med Sara og finner ut at Sara har mye informasjon som Michael trenger. FBI-agenten Alexander Mahone begynner sammen med et team av FBI-agenter for å fange rømlingene. Etter hvert viser det seg at Mahone jobber for «The Company» og dreper alle rømlingene han klarer å fange, i tilfelle Michael har fortalt dem noe om konspirasjonen. Etter hvert blir Michael, Mahone, Belick og T-bag tatt i fange.


Sesong 3 starter med at Michael, Mahone, Belick og T-bag sitter inne i et fengsel i Panama som heter Sona. Dette fengslet er helt ute av kontroll, inne på selve fengslet er det ingen vakter og alle fangene styrer ting selv. Folk blir banket, drept og slike ting.  Lincoln, som desperat prøver å få Michael ut, blir kontaktet av «The Company». De har tatt Sara og LJ (som er sønnen til Lincholn) til fange og vil drepe dem med mindre Michael bryter ut en av medfangene sine, James Whistler, i løpet av en uke. De får seg ut og får byttet James med LJ men Sara er ikke der, hun er død.

Sesong 4 starter med at Michael skal prøve å hevne seg på Saras død, men det viser seg at Sara ennå er i live. Både Michael, Lincoln og Sucre havner i problemer, men agent Donald Self samler Michael, Lincoln, Sara, Sucre, Mahone, Bellick og Roland for å gjøre et oppdrag for ham. Oppdraget går ut på å tilintetgjøre «The Company» og få tak i 6 minnebrikker ved navn «Scylla». Michael og gjengen får tak i «Scylla» brikkene og det blir mye styr, fordi agent Self har lurt dem. Michael finner ut at han har en hjernesvulst og blir operert. Lincholn og Michael finner ut at moren deres er i live og har fått tak i «Scylla».


Egenvurdering
Jeg syntes serien er ganske bra, skuespillerne gjør en ganske bra jobb og de jeg syntes gjør best jobb er Michael/Wentworth, Gretchen/Jodj Lyn og T-bag/Robert. Grunnen til at jeg liker Prison Break så godt er fordi det er spennende, og det er alltid et nytt "oppdrag" eller noe spennende som skjer når en ting er ferdig. Syntes ikke det er noe negatift og si om filmen, den får frem alt og på en bra måte.

Filmen passer får 13år og opp, spørs hvilken film type du liker.
Og den får terningkast 5+ hos meg.

 

 

 

pb