Hjem Artikler Bilder Film Nettsteder
Sofie Børsvik

 Jeg heter Sofie Børsvik. 18 år. MK1 elev ved Vadsø VGS. Her legger jeg ut div. prosjekter vi får.

Rebelsk album fra Miley Cyrus

Miley Cyrus kom seg tilbake inn i musikkverdenen med et bang da hun og Robin Thicke framførte en risky opptreden av sangene ”We Can’t Stop” og ”Blurred Lines” på MTV Video Music Awards 2013. Den tidligere barnestjerna fortsatte med å sjokkere verden da musikkvideoen for ”Wrecking Ball” kom ut. Igjen stiller Miley med mye hud og lite klær. Hun runder det hele av med et rått album som gir deg innsikt i Miley’s tanker om verden.

Den tidligere disney-stjernas nye album ”Bangerz” er fullpakket av sjokkfaktor. Cyrus går fra å synge om personlige følelser angående hennes omtalte forhold til skuespilleren Liam Hemsworth, til låter om å feste og dope seg. Store deler av albumet inneholder også referanser til Cyrus’s røtter i sørstatene i USA med både hiphop beats og countrytoner, som gir et særpreg i sangene. Alt dette gjør albumet hennes unikt og verdt å høre på.

”Adore You” er første låten på albumet og forteller om en sår Miley som vil ha oppmerksomhet fra noen vi bare kan anta er Liam. Den gir en rolig start på albumet.

”We Can’t Stop” og ”Bangerz(SMS) ft. Britney Spears” er to av albumets partysanger med tekst som ”dancing with molly” er dette blant de drøyere sangene.

I sangene ”My Darlin’ ” og ”Wrecking Ball” blir Miley igjen personlig, med tunge bass-beats og elektronisk synth gir det en interessant følelse, en klar opptur etter country-inspirerte ”4x4” som er den soleklart dårligste låten på plata.

Etter å ha hørt ”Love Money Party”, ”#GET IT RIGHT” og ”Do My Thang” er jeg i sterk tvil om hva jeg synes. Det er deler i låtene jeg liker, og andre deler som ikke er like bra. Men for all del, ikke dårlige.

I ”Drive”, ”FU”, ”Maybe You’re Right” og ”Someone Else” hører du virkelig bitterheten i både oppbyggingen av instrumental, og hvordan Cyrus leverer linje på linje. Fengende er de, likevel.

Miley Cyrus fortjener en applaus for ”Bangerz”, som i mine øyne har tatt henne fra sukkersøt Disney-prinsesse til en eksperimentell rebelsk ungdom som overhode ikke bryr seg om hva folk synes, og lager den musikken hun vil. Hun i kombinasjon med produsenten ”Mike Will Made It” er en suksess. De klarer å blande pop med hip hop og sørstatlige vibber på en nyskapende og spennende måte.