Image
meny
meny
Link til konserten og Völkerball Wiki
http://www.youtube.com/watch?v=sEW-Qb2qqA8

Pyroteknikk møter Metall-musikk!

Vegger av ild, ildpustene musikere, brennende mikrofoner, eksplosjoner, lysshow ut av denne verdenen. Dette er Rammstein.  Rammstein er ett tysk industrielt metal band - som ble dannet i 1994. Bandets medlemmer er: Till Lindemann, Richard Kruspe, Oliver Riedel, Paul Landers, Christian Lorez og Christoph Schneider. Majoriteten av sangene til Rammstein er på tysk som også gjør at språket passer til musikk sjangeren de spiller. Det tyske språk føler jeg gir det en ganske rå og nesten brutal vokal.
Denne konserten ble holdt i Les Arènes de Nîmes, Frankrike 2005. Rammstein spilte 19 sanger og konserten varte i 1 time og 42 minutter. I denne konserten samlet de sine mest populære sanger og dannet et live album som fikk navnet Völkerball.  En Rammstein-konsert i seg selv er en utrolig opplevelse, en av grunnene til at Rammstein er blitt kjent er på grunn av deres utrolige sceneshow. Konserten i seg selv var helt utrolig, ikke bare at de spilte like bra som i studio men, pyroteknikken var utrolig.
Noe jeg likte spesielt godt med denne konserten var at selve lyden var kjempebra, i tillegg til att Rammstein spilte sangene like bra som studio versjonen i min mening. Da tenker jeg spesielt på blant annet lydkvaliteten og hvordan alt hørtes ut alt i alt. Jeg syntes selvsagt også at fremføringen av sangene var veldig bra og pyroteknikken passet godt til sangene. Sammenlignet andre konserter Rammstein har hatt over tiden er denne et av de med høyest budsjett.
En av sangene jeg syntes utmerket seg spesielt var «Feuer Frei!» som betyr «Fyr løs!» nemlig på grunn av at pyroteknikken i denne sangen passer godt med sangen. Jeg føler også at pyroteknikken hjelper med å fremheve energi fra bandet og over til publikum. Denne sangen er også et av Rammsteins mest kjente sanger. 
Noen ulemper var blant annet at Rammstein ikke spilte deres eldste sanger og mindre populære album. Det hadde vært spennende å høre hvordan de har utviklet seg over årene. 
Konklusjon: Alt i alt syntes jeg denne konserten er denne beste jeg har sett i og med at lyden og fremføringen fra bandet sin side var så bra. Pyroteknikken er ikke mer å si enn at det var helt utrolig. Jeg sku likt at de spilte flere sanger. Gjerne eldre sanger. Jeg gir terningkast 6.

 

 

Logo